För gäster

Det är så otroligt kul att du skall vara gäst hos oss i vår mysiga jaktkoja. Vi kommer snacka lite om dig, sedan får du presentera dig själv och efter det så pratar vi med dig.

Jaktkojan är en podd i långformat så vårt samtal kommer vara ca 30-60 minuter. Vi kan också hålla på längre så länge alla har energi och vi har bra ämnen att prata om. 

Se det som ett snack mellan kompisar med ett eller två ämnen/talking points. Det är sällan vi har långa pratmanus men vill du prata om något speciellt så gör vi det. Vi klipper väldigt lite Mattias är lat och lyssnaren skall vara som en fluga på väggen när vi nördar ner oss, skämtar, är allvarliga och de får bara hänga med på resan

Att tänka på för dig som gäst

Inspelningsplats: Detta är bland det viktigaste för att ljudet skall bli bra. Välj helst en tyst plats utan yttre ljudstörningar. Ett litet rum är bättre än ett stort. Välj också det rummet som har mest tyg och fluff, som till exempel ett sovrum, kapprum eller liknande. I värsta fall så sätter du dig och pratar in i ett hörn.

Inspelningsmetod alt 1: Vi kallar den BBC metoden. Räcker det för BBC så räcker det för oss 🙂 Du använder en smartphone eller en surfplatta för att spela in vårt samtal. Är det en appleprodukt finns det röstinspelare, är det en androidprodukt så kan du installera en röstinspelare om du inte har en sådan redan.  Du startar inspelningen när vi har kontakt. Med en annan telefon eller skype så pratar vi med varandra. Efter det att vi är färdiga med inspelningen så mailar du ljudfilen till  jaktkojan.nu@gmail.com

Inspelningsmetod alt 2: Vi kan också använda Ringr som gör att du bara behöver en smartphone. Installera Ringr för android eller Ringr för ios. Du får en länk mailad till dig, du klickar på den och vi spelar in allt i molnet. Detta fungerar sämre om vet med dig att du har dåligt internet där du befinner dig.

Vikten av bra mikrofon: Ju bättre mikrofon du har, desto bättre blir ljudet. Sämst av allt är micken i datorn samt den inbyggds micen i surfplattor och ipads. Mobilens egen mic fungerar utmärkt, håll då mobilen som om du pratar i ett vanligt telefonsamtal så blir ljudet bättre. Ett headset kan du med fördel koppla in till mobil eller surfplatta för att få bra ljud. 

Dra nytta av avsnittet

Innan inspelningen är det bra om du tipsar i dina sociala medier att du skall vara med. Fråga gärna dina följare vad de vill att vi skall prata om. Vi postar en ”teaser” innan inspelning för att få in kommentarer, frågor etc. I avsnittet kommer du få plugga produkter/tjänster och dina konton i sociala medier. Vi har märkt att om du har en produkt, rabattkod eller liknande som vi kan lotta ut i samband med ditt avsnitt ökar dina följare.